Η Εταιρία Λακιώτης

Η εταιρία Λακιώτης ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί την κορυφαία Ελληνική εταιρία στον κλάδο των πλακιδίων και των ειδών υγιεινής ενώ κατατάσσεται ανάμεσα στις 400 μεγαλύτερες Ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις. Διαθέτει συνολικά δέκα showrooms σε όλη την Ελλάδα, έναν πρότυπο εκθεσιακό χώρο 14.000 τ.μ. στο Ίλιον και ένα υπερσύγχρονο κέντρο διανομής και αποθήκευσης συνολικής έκτασης 54.000 τ.μ., στον Ασπρόπυργο Αττικής, που εξυπηρετούν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη.

Διαθέτει τεράστια προϊοντική γκάμα που ξεπερνάει τους 8.200 ετοιμοπαράδοτους κωδικούς ενώ ταυτόχρονα προσφέρει και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας όπως υψηλό after sales support και δωρεάν 24ώρη παράδοση. Τέλος, μέσω ισχυρών συνεργασιών με κορυφαίους προμηθευτικούς οίκους του εξωτερικού και του εσωτερικού αυξάνει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα προσφέροντας ένα ευρύ προϊοντικό φάσμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του καταναλωτικού κοίνου.

Company 2
Company 1
Company
Company 3
Company 4

Σημεία σταθμοί της εταιρίας

1978: Η εταιρία ιδρύεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επί της Λ. Θηβών 209 στο Περιστέρι.

1993: Μετεγκατάσταση σε νέο ιδιόκτητο εκθεσιακό κέντρο επί της Λ. Θηβών 471 στο Ίλιον.

1997: Η εταιρία αποκτά νέες εγκαταστάσεις επί της Λ. Αγίου Γεωργίου 35 στον Ασπρόπυργο για λειτουργία υπερσύγχρονου logistics center.

2001: H εταιρία λαμβάνει την πιστοποίηση κατά το πρότυπο ποιότητας ISO 9001: 2000.

2005: Έναρξη λειτουργίας νέου ιδιόκτητου καταστήματος επί της Λ. Μαραθώνος 35 στην Παλλήνη.

2007: Η εταιρία εγκαθιστά το κορυφαίο πρόγραμμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Πόρων (ERP) της SAP καθώς και ολοκληρωμένο σύστημα Bar Codes και WMS (Warehouse Management System) για την τελειότερη εξυπηρέτηση των πελατών της και την ορθή διαχείριση των προϊόντων της. Ταυτόχρονα, η εταιρία επενδύει σε λογισμικό γεωκωδικοποίησης (Telenavis Logistics Platform) για την αυτοματοποιημένη δρομολόγηση των παραδόσεων μέσω του ιδιόκτητου στόλου οχημάτων, προκειμένου να ελαχιστοποιεί το κόστος μεταφοράς και να βελτιστοποιεί το όφελος και τον χρόνο παράδοσης στον παραλήπτη.

2009: Έναρξη λειτουργίας νέου εκθεσιακού χώρου στην Καλαμάτα.

2010: Η εταιρία προσφέρει για πρώτη φορά στο καταναλωτικό κοινό λύσεις για την κουζίνα, μέσα από μοντέρνα έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και ντουλάπες για κάθε χώρο.

2011: Η εταιρία αποκτά πιστοποίηση από την ICAP με ένταξη στον θεσμό Strongest Companies in Greece και αναγνωρίζεται ως μια από τις πλέον αξιόπιστες εταιρίες στην Ελλάδα, με ισχυρή πιστοληπτική ικανότητα. 

2015: Έναρξη συνεργασίας της εταιρίας με τον παγκοσμίου φήμης οίκο Ideal Standard. Την ίδια χρονιά ξεκινάει η λειτουργία νέου εκθεσιακού χώρου στην Ζάκυνθο.

2016: Έναρξη λειτουργίας νέου εκθεσιακού χώρου στην Λαμία.

2017: Έναρξη λειτουργίας νέου εκθεσιακού χώρου στην Σπάρτη.

2018: Έναρξη λειτουργίας νέων εκθεσιακών χώρων στον Άγιο Δημήτριο Αττικής και στον Μαρκόπουλο Αττικής.

2019: Η εταιρία λανσάρει νέο υπερσύγχρονο e-shop σε πλατφόρμα magento με περισσότερους από 8.000 ετοιμοπαράδοτους κωδικούς και πλήρη υποστήριξη online πωλήσεων.

2020: Η εταιρία προχωράει σε τεράστια επένδυση λύσεων λογισμικού μέσω της ριζικής αναβάθμισης του ERP SAP R3 στην τελευταία έκδοση SAP S4 HANA, καινοτομία που ελάχιστες εταιρίες στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιήσει. Την ίδια χρονιά η εταιρία εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με τον οίκο GROHE και βραβεύεται στον θεσμό Diamonds of the Greek Economy.

2021: Η εταιρία εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με τον οίκο GEBERIT και βραβεύεται για την εξαγωγική της δραστηριότητα στην ψηφιακή εκδήλωση «Η Ελλάδα της Εξωστρέφειας – Export Leaders 2021». Την ίδια χρονιά, αποσπά βραβείο στη διεθνή διοργάνωση Business Superbrands Greece 2021-2022 και στη διοργάνωση Χρυσοί Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2010-2020, ενώ διακρίνεται και βραβεύεται στον διαγωνισμό Kitchen & Bath Awards 2021 στην κατηγορία Best Office Projects.

2023: Η εταιρία βραβέυεται στα Green Brand Awards στις κατηγορείες Low Energy Equipment και Green and Circular Economy. Την ίδια χρονιά αναδεικνύεται και Business Champion στη διοργάνωση Χρυσοί Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας