Η Εταιρία Λακιώτης Α.Ε

Με αφετηρία το 1978, η εταιρία Λακιώτης έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως συνώνυμο με τα πλακίδια και τα είδη υγιεινής για όλους τους χώρους και τα είδη εφαρμογών.
Συνολικά εννέα showrooms σε όλη την Ελλάδα, ο πρότυπος εκθεσιακός χώρος 14.000 τ.μ. στο Ίλιον και ένα υπερσύγχρονο κέντρο διανομής και αποθήκευσης συνολικής έκτασης 54.000 τ.μ., στον Ασπρόπυργο Αττικής, εξυπηρετούν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη.

Με την πλούσια εισαγωγική - εξαγωγική δραστηριότητα, τη στέρεη διείσδυση στη λιανική αλλά και την εδραίωση στη χονδρική πώληση, η εταιρία κατάφερε να καταταχθεί στις 400 μεγαλύτερες ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις σε όρους μεριδίων αγοράς, κερδοφορίας και ρυθμών ανάπτυξης.

Εκτός των φυσικών καταστημάτων, η εταιρία διαθέτει ισχυρή παρουσία και στο διαδίκτυο σημειώνοντας συνεχή εξέλιξη.

Με όραμα και δέσμευση για συνεχή ανάπτυξη, η εταιρία στοχεύει στη διασφάλιση και την εγγύηση προϊόντων και υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, συνδυάζοντας ποιότητα, καινοτομία, τεχνογνωσία και περιβαλλοντική ευαισθησία.

Η συνολική φροντίδα στην εξυπηρέτηση του πελάτη σε όλα τα στάδια της διαδρομής του (customer journey), από την πρώτη επαφή μέχρι το after sales service αποτελεί βασική αξία της εταιρίας Λακιώτης. 

Η εταιρία διαθέτει σήμερα περισσότερα από 8.000 προϊόντα σε απόθεμα, έτοιμα προς παράδοση εντός 24ώρου, αριθμός-ρεκόρ για τον κλάδο. Πρόκειται για ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, που αποδεικνύει και την πολύ καλή μακροχρόνια σχέση που έχει δημιουργήσει με κορυφαίους προμηθευτικούς οίκους του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού.

Company 2
Company 1
Company
Company 3
Company 4

Σημεία σταθμοί της ΛΑΚΙΩΤΗΣ Α.Ε

1978: Η εταιρία ιδρύεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επί της Λ. Θηβών 209 στο Περιστέρι.

1993: Μετεγκατάσταση σε νέο ιδιόκτητο εκθεσιακό κέντρο 7.000 τ.μ. επί της Λ. Θηβών 471 στο Ίλιον.

1995: Το εκθεσιακό κέντρο επεκτείνεται κατά 7.000 τ.μ., προσφέροντας συνολικές υποδομές 14.000 τ.μ..

1997: Η εταιρία αποκτά νέες εγκαταστάσεις 43000 τ.μ. επί της Λ. Αγίου Γεωργίου 35 στον Ασπρόπυργο για λειτουργία υπερσύγχρονου logistics center.

2001: H εταιρία λαμβάνει την πιστοποίηση κατά το πρότυπο ποιότητας ISO 9001: 2000.

2003: Οι κεντρικές αποθήκες στον Ασπρόπυργο επεκτείνονται κατά 10.000 τ.μ. διαμορφώνοντας τον συνολικό χώρο σε 53.000 τ.μ..

2005: Έναρξη λειτουργίας νέου ιδιόκτητου καταστήματος 1.500 τ.μ. επί της Λ. Μαραθώνος 35 στην Παλλήνη.

2007: Η εταιρία εγκαθιστά το κορυφαίο πρόγραμμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Πόρων (ERP) της SAP καθώς και ολοκληρωμένο σύστημα Bar Codes και WMS (Warehouse Management System) για την τελειότερη εξυπηρέτηση των πελατών της και την ορθή διαχείριση των προϊόντων της. Ταυτόχρονα, η εταιρία επενδύει σε λογισμικό γεωκωδικοποίησης (Telenavis Logistics Platform) για την αυτοματοποιημένη δρομολόγηση των παραδόσεων μέσω του ιδιόκτητου στόλου οχημάτων, προκειμένου να ελαχιστοποιεί το κόστος μεταφοράς και να βελτιστοποιεί το όφελος και τον χρόνο παράδοσης στον παραλήπτη.

2008: Έναρξη λειτουργίας νέου εκθεσιακού χώρου 700 τ.μ. επί της Λ. Αγίου Γεωργίου 35 στον Ασπρόπυργο.

2009: Έναρξη λειτουργίας νέου εκθεσιακού χώρου 500 τ.μ. στην Καλαμάτα.

2010: Η εταιρία προσφέρει για πρώτη φορά στο καταναλωτικό κοινό λύσεις για την κουζίνα, μέσα από μοντέρνα έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και ντουλάπες για κάθε χώρο.

2011: Η εταιρία αποκτά πιστοποίηση από την ICAP με ένταξη στον θεσμό Strongest Companies in Greece και αναγνωρίζεται ως μια από τις πλέον αξιόπιστες εταιρίες στην Ελλάδα, με ισχυρή πιστοληπτική ικανότητα. 

2012: Η εταιρία ανανεώνει για μια ακόμη φορά το πιστοποιητικό της ICAP για ένταξη στον θεσμό των Strongest Companies in Greece. Η εταιρία εγκαινιάζει στο κατάστημα της Καλαμάτας νέο υπερσύγχρονο εκθεσιακό χώρο σε πολυώροφο κτίριο 1.500 τ.μ. με κορυφαίο design και αισθητική. Το παλαιό κατάστημα της Καλαμάτας εξακολουθεί να λειτουργεί για την παροχή επιλεγμένων ειδών και διατήρηση αποθέματος.

2014: Έναρξη λειτουργίας νέου εκθεσιακού χώρου στο Ρέθυμνο Κρήτης.

2015: Έναρξη συνεργασίας της εταιρίας με τον παγκοσμίου φήμης οίκο Ideal Standard. Την ίδια χρονιά ξεκινάει η λειτουργία νέου εκθεσιακού χώρου στην Ζάκυνθο.

2016: Έναρξη λειτουργίας νέου εκθεσιακού χώρου στην Λαμία.

2017: Έναρξη λειτουργίας νέου εκθεσιακού χώρου στην Σπάρτη.

2018: Έναρξη λειτουργίας νέων εκθεσιακών χώρων στον Άγιο Δημήτριο Αττικής και στον Μαρκόπουλο Αττικής.

2019: Η εταιρία λανσάρει νέο υπερσύγχρονο e-shop σε πλατφόρμα magento με περισσότερους από 8000 ετοιμοπαράδοτους κωδικούς και πλήρη υποστήριξη online πωλήσεων.

2020: Η εταιρία προχωράει σε τεράστια επένδυση λύσεων λογισμικού μέσω της ριζικής αναβάθμισης του ERP SAP R3 στην τελευταία έκδοση SAP S4 HANA, καινοτομία που ελάχιστες εταιρίες στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιήσει. Την ίδια χρονιά η εταιρία εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με τον οίκο GROHE και βραβεύεται στον θεσμό Diamonds of the Greek Economy.

2021: Η εταιρία εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με τον οίκο GEBERIT και βραβεύεται για την εξαγωγική της δραστηριότητα στην ψηφιακή εκδήλωση «Η Ελλάδα της Εξωστρέφειας – Export Leaders 2021».

Η εταιρία βραβεύεται στη διεθνή διοργάνωση Business Superbrands Greece 2021-2022 και στη διοργάνωση Χρυσοί Πρωταγωνιστές & Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας 2010-2020.

Την ίδια χρονιά, η εταιρία διακρίνεται και βραβεύεται στον διαγωνισμό Kitchen & Bath Awards 2021 στην κατηγορία Best Office Projects.