PhiloSofia Suites | Athens

PhiloSofia Suites | Athens

PhiloSofia Suites | Athens

Imagine

Ο σκοπός του έργου ήταν ο εσωτερικός επανασχεδιασμός ενός ορόφου, ώστε να φιλοξενήσει ένα boutique συγκρότημα δέκα tailor made σουιτών. Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό του εμπορικού τριγώνου της πόλης το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετία του ‘70 από τον Σπύρο Στάικο, αρχιτέκτονα του ξενοδοχείου Χίλτον και υποστηρικτή του κλασικότροπου μοντερνισμού. Έχει το προνόμιο να βρίσκεται στη διασταύρωση των Οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου με αποτέλεσμα οι δύο ελεύθερες όψεις του να έχουν απρόσκοπτη θέα προς δύο εμβληματικά κτίρια-μνημεία, το Παλαιό Χρηματιστήριο και το Αρσάκειο Μέγαρο.

 

Create

Για λόγους κατασκευαστικούς το δάπεδο των λουτρών και των κουζινών και επενδύθηκε με πλακίδιο τύπου μάρμαρο ώστε να ξεχωρίζει από τους χώρους ύπνου και καθιστικού που έχουν επενδυθεί με ξύλο, και βρίσκονται ένα επίπεδο πιο κάτω. Οι χώροι διαχωρίζονται με σκαλί και κρυφό φωτισμό και στόχος είναι μεταβαίνοντας κανείς από τον ένα στον άλλο να αντιλαμβάνεται και την αλλαγή στη λειτουργία.

“Στήνοντας” το συγκρότημα, δημιουργήθηκε ένα κατάλυμα που προσφέρει τις ανέσεις ενός σύγχρονου ξενοδοχείου και παράλληλα εστιάζει στη δημιουργία εμπειριών που κάνουν τους πελάτες του να νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Οι εξοπλισμοί των κουζινών, των μπάνιων, και των χώρων διημέρευσης σχεδιάστηκαν ειδικά για το έργο αυτό, ενώ η επίπλωση έγινε customized με υλικά και συνδυασμούς που θα συνοδεύουν αυτό το κατάλυμα.

Design & Βuild: ΜΑΜΑproject (www.mamaproject.gr)
Photography: Voumvakis Architectural Photography (www.voumvakis.com)

Photo Gallery

← Previous Next →