Πως καθαρίζουμε αποτελεσματικά και σωστά τα πλακάκια του σπιτιού μας?

Πως καθαρίζουμε αποτελεσματικά και σωστά τα πλακάκια του σπιτιού μας?

Πως καθαρίζουμε αποτελεσματικά και σωστά τα πλακάκια του σπιτιού μας?

Τα πλακάκια είναι ένα υλικό που ναι μεν είναι ανθεκτικό αλλά δεν είναι άφθαρτο και χρειάζεται την συντήρησή του. Φυσικά ανάλογα την τοποθέτηση του η συντήρηση που απαιτεί αλλάξει. Για παράδειγμα, άλλη αντιμετώπιση χρήζουν τα πλακάκια που είναι τοποθετημένα στο μπάνιο με αυτό που βρίσκονται σε άλλα δάπεδα ή τοίχους. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα πλακίδια που είναι τοποθετημένα σε εξωτερικούς χώρους.

Για την καθημερινή καθαριότητα των πλακιδίων
Αν έχετε επιλέξει κεραμικά πλακάκια, τότε το σκέτο νερό είναι αποτελεσματικό ειδικά το ζεστό, χωρίς πρόσμιξη με απορρυπαντικό. Γενικά, τα ήπια διαλύματα συνιστώνται από τους ειδικούς με τελικό ξέβγαλμα με σκέτο νερό. Τα βαριά απορρυπαντικά δεν συνιστώνται, καθώς μπορεί να οδηγήσουν στην διάβρωσή τους.

Για άλατα στα πλακάκια του μπάνιου
Σε αυτή την περίπτωση η ιδανική λύση είναι τα ειδικά καθαριστικά.  Μια ακόμα εύκολη λύση είναι ξύδι με  απορρυπαντικό πιάτων, για να απαλλαγείτε από τα άλατα. Ψεκάστε, αφήστε το να δράσει, τρίψτε, και τέλος ξεβγάλτε το διάλυμα. Προσπαθήστε όσο γίνεται να μην χρησιμοποιείτε πολλή χλωρίνη και αποφύγετε τα ισχυρά χημικά.

Για δύσκολες βρωμιές
Υπάρχουν εξειδικευμένα καθαριστικά για κάθε πρόβλημα. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε τα συγκεκριμένα καθαριστικά, επιλέξτε νερό με λίγη χλωρίνη. Η καλύτερη λύση είναι να ψεκάσετε τα πλακάκια με το διάλυμα, να περιμένετε 10 λεπτά να δράσει και στην συνέχεια να σφουγγαρίσετε με σκέτο ζεστό νερό.

 Σε κάθε περίπτωση πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον πωλητή σας προκειμένου να μην επηρεάσετε την απορροφητικότητα και την αντοχή των πλακιδίων σας στα χημικά.

 ** Εξαίρεση αποτελούν τα πλακάκια cotto, τα οποία εκτός από την καθαριότητα χρειάζονται και πέρασμα με ειδικό κερί για να μην χάσουν την αδιαβροχοποίησή τους.

← Previous Next →