Βινυλικό Δάπεδο | Η νέα τάση της Αρχιτεκτονικής

Βινυλικό Δάπεδο | Η νέα τάση της Αρχιτεκτονικής

Βινυλικό Δάπεδο | Η νέα τάση της Αρχιτεκτονικής

Όταν ψάχνουμε για ένα ανθεκτικό και αισθητικά όμορφο υλικό που θα ντύσει τα πατώματα μας, το βινυλικό δάπεδο είναι από τα πρώτα υλικά που μας έρχεται στο μυαλό. Το βινυλικό δάπεδο είναι συνθετικό και ταιριάζει παντού. Η βάση του είναι ο υαλοβάμβακας ο οποίος στην συνέχεια καλύπτεται από PVC από βινύλιο και πλαστικοποιητή. Στην επιφάνειά του τοποθετείται μια ανάγλυφη επιφάνεια σαν εκτύπωση πάνω στην οποία εφαρμόζονται πολλά στρώματα υλικό καθώς και ένα στρώμα πολυουρεθάνης χωρίς κερί. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αναπαριστά την φυσική εμφάνιση του ξύλου.

Το βινυλικό δάπεδο μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε επιφάνεια και ταιριάζει τέλεια σε κάθε χώρο λόγω της υψηλής του αντοχής σε νερό, καθιστώντας το ιδανική επιλογή μέχρι και για το μπάνιο. Λόγω της αδιάβροχής του ιδιότητας είναι πιο εύκολο στον καθαρισμό αφού μπορεί να καθαριστεί είτε με στεγνό πανί είτε ακόμα και να σφουγγαριστεί, σε αντίθεση με τα laminate δάπεδα.

Ακόμα, παρουσιάζει εξαιρετική αντοχή καθώς δεν χαράσσεται και συντηρείται εύκολα λόγω της ελαστικότητας του. Είναι ανθεκτικό σε κάθε είδους φθορά όπως στην κρούση και στην φωτιά και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για πατώματα με ενδοδαπέδια θέρμανση μιας και δεν διαστέλλεται. Ταυτόχρονα αποτελεί και εξαιρετική επιλογή για χώρους αυξημένης κίνησης όπως εμπορικά καταστήματα και ξενοδοχεία όπως επίσης και για επιφάνειες οι οποίες εκτίθονται στον ήλιο.

Τέλος, το βινύλιο είναι ένα υλικό που είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό του παράγεται από το αλάτι, που αποτελεί ανανεώσιμη φυσική ουσία. Σε σχέση με άλλα υλικά, το βινύλιο απαιτεί λιγότερους φυσικούς πόρους, χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια για την κατασκευή και απελευθερώνει χαμηλότερες εκπομπές στο περιβάλλον ενώ είναι υλικό που μπορεί να διαρκέσει για δεκαετίες. Όταν η διάρκεια ζωής του φτάσει στο τέλος, μπορεί να ανακυκλωθεί.

← Previous Next →