Μικρές συμβουλές για ένα μεγάλο μπάνιο.

Μικρές συμβουλές για ένα μεγάλο μπάνιο.

Μικρές συμβουλές για ένα μεγάλο μπάνιο.

Πώς να κάνω το μπάνιο μου να φαίνεται μεγαλύτερο;

Αναμφίβολα, είναι μια ερώτηση που απασχολεί αρκετούς από εμάς, καθώς τα περισσότερα μπάνια στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών, τις περισσότερες φορές, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικά tips που θα δώσουν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου!

Φωτισμός:

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για να νιώθετε ευχάριστα στο χώρο του μπάνιου, είναι ο σωστός και επαρκής φωτισμός. Ιδανικά, φροντίστε το μπάνιο σας να φωτίζεται όσο γίνεται περισσότερο από φυσικό φως την ημέρα, ενώ παράλληλα φροντίστε να μειώσετε όσον το δυνατόν περισσότερο τις σκιές οι οποίες κάνουν οποιοδήποτε χώρο να φαίνεται μικρότερος απ' ότι είναι. Αν υπάρχει η δυνατότητα προσθέστε περιμετρικό κρυφό φωτισμό ή προσθέστε έναν καθρέπτη με ενσωματωμένο φωτισμό τύπου led.

 

Καθρέπτες:

Ίσως το πιο κλασικό και πιο διαδεδομένο οπτικό τρικ. Ένας μεγάλος καθρέφτης πάνω από το νιπτήρα αλλά και σε άλλους τοίχους του μπάνιου, θα διπλασιάσει την αίσθηση του χώρου, αντανακλώντας ταυτόχρονα και περισσότερο φως. Επιπλέον, ένας καθρέφτης μπορεί να κρύβει και κάποιο ντουλάπι για έξτρα αποθηκευτικό χώρο, προσφέροντας αυτόματα και λειτουργικότητα στο μπάνιο σας. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όμως κατά την τοποθέτηση τους ώστε να μην είναι ο ένας απέναντι από τον άλλα καθώς θα δημιουργηθούν πολλαπλά είδωλα, κάτι το οποίο είναι ενοχλητικό και κουραστικό.

 

Χρώματα:

Είναι γνωστό πως ένας οποιοσδήποτε χώρος με ανοιχτόχρωμους χρωματισμούς, φαίνεται πάντα μεγαλύτερος συγκρίνοντας τον με έναν με πιο σκούρους τόνους. Τα πλακάκια που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι σε ανοιχτά χρώματα και βάψτε όλες τις υπόλοιπες επιφάνειες αλλά και την οροφή, σε επίσης ανοιχτόχρωμους τόνους. Καλό θα ήταν τα  βασικά αντικείμενα και τα έπιπλα του μπάνιου να είναι όλα σε ίδιους χρωματικούς τόνους. Αν θέλετε να δώσετε έξτρα χρώμα και χαρακτήρα στο μπάνιο σας, μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιόντας έντονα χρώματα και αντιθέσεις στα μικρά αξεσουάρ.

 

Γραμμές:

Οι ευθείες γραμμές βοηθούν και καθοδηγούν την όρασή μας χωρίς εμπόδια. Η τοποθέτηση των πλακιδίων στο πάτωμα σε ευθείες γραμμές, θα βοηθήσει το μπάνιο σας να φαίνεται πιο μακρύ απ’ ότι είναι. Η επιλογή πλακιδίων όσο το δυνατόν μεγαλύτερης διάστασης, είναι ακόμα ένα μικρό κόλπο καθώς έτσι περιορίζονται οι πολλοί αρμοί στο δάπεδο. Τοποθετήσετε τα ίδια πλακάκια στο δάπεδο και στους τοίχους έτσι ώστε να μην υπάρχουν έντονες αντιθέσεις και να χαθούν τα όρια του χώρου.

Εντοιχιζόμενο καζανάκι:

Σε περίπτωση που χτίζετε εξ αρχής ή ανακαινίζετε, προτιμήστε ένα εντοιχισμένο καζανάκι, ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος γύρω από τα είδη υγιεινής. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη η τοποθέτηση του, είναι σίγουρα πιο αθόρυβο από τα κονά καζανάκια και φυσικά το αισθητικό αποτέλεσμα θα απογειώσει το μπανιο σας!

 

Διαφάνεια:

Προσπαθήστε να χρησιμοποιείστε όσο μπορείτε διάφανα υλικά και να περιοριορίσετε ό,τι δημιουργεί αδιαπέραστα οπτικά όρια, όπως οι κουρτίνες στο ντους. Μια καμπίνα ντους, ή ένα διάφανο πάνελ, θα "μεγαλώσουν" το μπάνιο σας αλλά ταυτόχρονα θα του προσθέσουν ένα πιο μοντέρνο στιλ.

 

Τακτοποιήστε το χώρο: 

Ένας τακτοποιημένος χώρος, χωρίς μικρά αντικείμενα που δημιουργούν "οπτικό θόρυβο", δημιουργεί ηρεμία και χαλάρωση, ενώ αποκαλύπτει τις πλήρεις διαστάσεις του χώρου σας. Τακτοποιήστε όλα τα καθημερινά αξεσουάρ μέσα σε αποθηκευτικούς χώρους. Προτιμήστε κρεμαστά έπιπλα ακόμα και είδη υγιεινής και τοποθετήστε στενά ραφάκια στο χρώμα του τοίχου.

 

 

← Previous Next →