Οδηγός Αγοράς Ντους

Οδηγός Αγοράς Ντους

Οδηγός Αγοράς Ντους

Υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα αναζωογονητικό ντους για να ξεκινήσετε τη μέρα σας; Βρείτε το τέλειο ντους με τον ειδικό οδηγό αγοράς μας.

Για πολλούς από εμάς, το ντους μας αποτελεί ζωτικό μέρος της καθημερινότητας μας. Είναι το μέρος που κάνουμε μερικές από τις καλύτερες σκέψεις μας, ξυπνάμε μετά από έναν καλό ύπνο ή ξεπλένουμε τις ανησυχίες μας μετά από μια κουραστική και δραστήρια μέρα. Γι 'αυτό το ντους καλής ποιότητας, το οποίο λειτουργεί αποδοτικά και αποτελεσματικά, είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο σημαντικές αγορές που θα πραγματοποιήσετε ποτέ.

Σε αυτόν τον οδηγό αγοράς ντους, θα σας βοηθήσουμε να βρείτε το τέλειο μοντέλο, με μια σύντομη επισκόπηση των πραγμάτων που θα πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή. Θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα οικιακά συστήματα νερού και σε διαφορετικούς τύπους ντους, καθώς και σε όλα αυτά τα απαραίτητα πρόσθετα που θα χρειαστείτε κατά την τοποθέτηση ενός ντους.

Τι πρέπει να σκεφτώ όταν επιλέγω ένα ντους;

Όταν αγοράζετε ένα νέο ντους, τα πρώτα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η πίεση του νερού σας και ο τύπος του συστήματος οικιακού νερού που έχετε στην ιδιοκτησία σας. Αυτό μπορεί τελικά να υπαγορεύσει τι είδους ντους θα καταλήξετε να αγοράζετε.

Πώς είναι η πίεση του νερού σας;

Η πίεση του νερού στο σπίτι σας θα επηρεάσει το πόσο ισχυρό είναι το ντους σας και θα επηρεάσει τον τύπο της συσκευής που θα χρειαστείτε. Μπορείτε να ελέγξετε μόνοι σας την πίεση του νερού χρησιμοποιώντας μια γρήγορη και απλή μέθοδο, αλλά μπορεί να είναι ευκολότερο και ασφαλέστερο να καλέσετε έναν επαγγελματία.

Tύποι ντους

  1. Χειροκίνητο ντους μίξερ - Αναμιγνύει το ζεστό και κρύο νερό μαζί με το χέρι. Είναι εύκολο στη χρήση και απλό στη χρήση.
  2. Θερμοστατικός ντους μίξερ - Περιλαμβάνει θερμοστατική βαλβίδα που διατηρεί το νερό σας σε σταθερή θερμοκρασία. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για οικογένειες με μικρότερα παιδιά ή ηλικιωμένους, καθώς μειώνει τον κίνδυνο εγκαυμάτων.
  3. Ηλεκτρικό ντους - Γρήγορο και εύκολο στην τοποθέτηση, τα ηλεκτρικά ντους έχουν το δικό τους θερμαντικό στοιχείο που σημαίνει ότι απαιτείται μόνο παροχή κρύου νερού.
  4. Ψηφιακό ντους - Μια προηγμένη μορφή θερμοστατικού μίξερ, αυτός ο τύπος ντους χρησιμοποιεί ψηφιακή τεχνολογία για να σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ακριβή θερμοκρασία του νερού. Με ορισμένα μοντέλα, μπορείτε ακόμη και να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το ντους χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο ή έξυπνο τηλέφωνο.
  5. Έξυπνο ντους — Ο πιο εξελιγμένος τύπος συστήματος ντους στην αγορά, ένα έξυπνο ντους ενσωματώνεται απρόσκοπτα με έξυπνα οικιακά συστήματα, όπως το Amazon Alexa, ώστε να μπορείτε να προσαρμόζετε και να ελέγχετε, ακόμη και χρησιμοποιώντας φωνητική ενεργοποίηση.

Εκτός από τις τεχνικές εκτιμήσεις της επιλογής ντους για το σπίτι σας, πρέπει επίσης να σκεφτείτε το στυλ και την εμφάνισή του, για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στο μπάνιο σας και στο γούστο σας. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ χειριστηρίου βαλβίδων, ράγες ντους και κεφαλές ντους για να διαλέξετε, τα οποία θα ταιριάζουν απόλυτα με σχεδιασμένες σουίτες μπάνιου.

Θα εξηγήσουμε τώρα περισσότερα για κάθε έναν από τους κύριους τύπους ντους.


Αναμικτικές μπαταρίες λουτρού/ντούς

Αυτός ο τύπος ντους λειτουργεί καλά σε σπίτια που διαθέτουν καλή παροχή ζεστού νερού μαζί με υψηλή πίεση νερού. Αναμιγνύει το ζεστό και κρύο νερό μαζί, ώστε να μπορείτε να το ρυθμίζετε στην επιθυμητή θερμοκρασία κάθε φορά που κάνετε ντους. Τα χειροκίνητα ντους μίξερ είναι εύκολο στην εγκατάσταση και είναι πολύ απλά στη χρήση.

  • Απαιτήσεις: Προμήθειες ζεστού και κρύου νερού. Ελάχιστη πίεση νερού 0,1 bar.
  • Συστάσεις: Για οικογένειες με μικρά παιδιά, ένας θερμοστατικός αναμίκτης θα αποφύγει τον κίνδυνο εγκαυμάτων.
  • Πλεονεκτήματα: Εύκολο στην εγκατάσταση και εύκολο στη χρήση.  
Δείτε αμέτρητες επιλογές εδώ.

 


Θερμοστατικά ντους ανάμειξης

Τα χειριστήρια ανάμιξης αυτού του ντους ενσωματώνουν μια θερμοστατική βαλβίδα που διατηρεί το νερό σε σταθερή θερμοκρασία, την οποία ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει χειροκίνητα. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, καθώς υπάρχει πιο αξιόπιστος έλεγχος της θερμοκρασίας του νερού.

 

  • Απαιτήσεις: Απαιτείται παροχή ζεστού και κρύου νερού. Ελάχιστη πίεση νερού 0,1 bar.
  • Συστάσεις: Χρησιμοποιήστε με μια ηλεκτρική αντλία για να αυξήσετε τη ροή του νερού, εάν χρειάζεται.
  • Οφέλη: Αποφεύγει τον κίνδυνο εγκαυμάτων και η θερμοκρασία δεν επηρεάζεται από τη χρήση νερού αλλού στο σπίτι.

Θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα από ντους θερμοστατικού μίξερ που ταιριάζουν στις ανάγκες σας, εδώ.



Ηλεκτρικά ντους

Τα ηλεκτρικά ντους είναι ένας γρήγορος και βολικός τρόπος για να εγκαταστήσετε ένα ντους σε σχεδόν οποιοδήποτε σπίτι. Περιέχουν τις δικές τους μονάδες θέρμανσης και, επομένως, δεν χρειάζεται να συνδεθούν με τροφοδοσία ζεστού νερού, καθιστώντας τις ιδανικές για εγκατάσταση σε λουτρά ή στο κάτω μέρος του ντους.

 

Απαιτήσεις: Παροχή κρύου νερού. Ελάχιστη πίεση 0,1 bar. Πρέπει να εγκατασταθεί από πλήρως καταρτισμένο ηλεκτρολόγο και υδραυλικό.

Συστάσεις: Χρησιμοποιήστε ως απλή λύση για μπάνιο και ντους.

Οφέλη: Μπορεί να είναι πιο οικονομικό. Η θερμοκρασία δεν επηρεάζεται από άλλη χρήση νερού στο σπίτι.

Η ηλεκτρική εγκατάσταση ντους πρέπει να πραγματοποιείται πάντα από έμπειρο επαγγελματία.

Δείτε όλες τις διαθέσιμες επιλογές εδώ

Ψηφιακά ντους

Μια προηγμένη μορφή θερμοστατικού ντους μίξερ, τα ψηφιακά ντους προσφέρουν ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας του νερού σας χάρη σε ένα απλό κουτί επεξεργαστή. Ορισμένα ψηφιακά ντους προσφέρουν ακόμη και τηλεχειριστήριο χρησιμοποιώντας ξεχωριστό χειριστήριο ή smartphone, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε την πολυτέλεια να ανάψετε το ντους σας από την άνεση του κρεβατιού σας.

 

Με την επιλογή των εκτεθειμένων ή κρυφών βαλβίδων, τα ψηφιακά ντους είναι εύκολο στην εγκατάσταση, καθιστώντας τα ιδανικά για σύγχρονα μπάνια και μπάνια.

 

  • Απαιτήσεις: Απαιτείται παροχή ζεστού και κρύου νερού, καθώς και ηλεκτρική παροχή. Ελάχιστη πίεση νερού 0,1 bar.
  • Συστάσεις: Χρησιμοποιήστε με μια ηλεκτρική αντλία για να αυξήσετε τη ροή του νερού, εάν χρειάζεται.
  • Πλεονεκτήματα: Εύκολοι έλεγχοι, αποφεύγει τον κίνδυνο εγκαυμάτων και η θερμοκρασία δεν επηρεάζεται από τη χρήση νερού αλλού στο σπίτι.


Επιλογή κεφαλής ντους

Η κεφαλή του ντους είναι ίσως το πιο σημαντικό συστατικό για τη δημιουργία του τέλειου ντους σας, καθώς διαφορετικές κεφαλές ντους μπορούν να δημιουργήσουν πολύ διαφορετικές εμπειρίες. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι κεφαλής ντους:

 

Σταθερή κεφαλή ντους

Ιδανικό για ντιζάιν μπάνια, αυτός ο τύπος κεφαλής ντους είναι συνήθως στερεωμένος στην οροφή ή στον τοίχο, δημιουργώντας μια καθαρή, αίσθηση υψηλής ποιότητας. Είναι ιδανικά για τη δημιουργία μιας κομψής και κομψής εμφάνισης και είναι πολυτελή και ευχάριστα στη χρήση.

Ωστόσο, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για ένα πολυάσχολο οικογενειακό μπάνιο, καθώς το κεφάλι δεν μπορεί να αποσπαστεί για πιο ευέλικτη χρήση. Υπάρχουν τόσο σύγχρονα όσο και πιο παραδοσιακά στυλ, ώστε να ταιριάζουν με κάθε εμφάνιση μπάνιου.

Κεφαλή ντους Riser Kit

Αυτός ο τύπος κεφαλής ντους τοποθετείται σε ένα βραχίονα στερεωμένο στον τοίχο του περιβλήματος του ντους σας, που σημαίνει ότι η θέση του μπορεί να μετακινηθεί ανάλογα με το ύψος του ατόμου που το χρησιμοποιεί, καθώς και να αποσυνδεθεί για να πλένετε μόνο τα μαλλιά σας ή να καθαρίζετε το μπάνιο ή το ντους. Υπάρχουν επίσης πολλά διαφορετικά σχέδια σε αυτό το στιλ κεφαλής ντους, ώστε να μπορούν να ταιριάζουν σε ένα ευρύ φάσμα μπάνιου.

Βρείτε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας μπάνιο, εδώ.

     


Συνδυασμένη κεφαλή ντους

Ένα σετ συνδυασμού σάς επιτρέπει να έχετε σταθερή και αποσπώμενη κεφαλή ντους για μέγιστη ευελιξία. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχέδια διαθέσιμα τόσο σε σύγχρονο όσο και σε παραδοσιακό στιλ, επομένως είναι εύκολο να βρείτε αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε την τέλεια εμφάνιση σας.

    

Επιλέγοντας την κατάλληλη μπαταρία.

Ένα άλλο από τα πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν επιλέγετε το ντους σας είναι ο τύπος της μπαταρίας που θα χρειαστείτε. Σε γενικές γραμμές, οι μπαταρίες λουτρού/ντους εμπίπτουν σε δύο κύριες κατηγορίες: εκτεθειμένες και κρυφές.

 

Εκτεθειμένες

Οι εκτεθειμένες βαλβίδες είναι εύκολο να αναγνωριστούν, καθώς όλα τα μέρη εργασίας τους κάθονται εξωτερικά στον τοίχο. Μπορούν να διατίθενται σε μια ποικιλία σχεδίων, με τα πιο κοινά να είναι η βαλβίδα ράβδου. Ο σωλήνας του ντους ή ο σωλήνας σας συνδέονται απευθείας στην μπαταρία.

Οφέλη: Οικονομικά αποδοτικό και εύκολο στην εγκατάσταση.

Δείτε αμέτρητες επιλογές εδώ.

     

Κρυφό

Οι κρυφές βαλβίδες προσφέρουν πιο κομψή και κομψή εμφάνιση, με τα μέρη εργασίας κρυμμένα στην κοιλότητα του τοίχου σας. Συνήθως, τα μόνα μέρη που εμφανίζονται είναι τα χειριστήρια με μια πίσω πλάκα που κάθεται στο ίδιο επίπεδο με τον τοίχο σας. Εάν έχετε ένα σωλήνα ντους, κανονικά τροφοδοτείται στον τοίχο σας μέσω μιας πρίζας. Οι σταθερές κεφαλές ντους θα τροφοδοτούνται απευθείας στον τοίχο ή στην οροφή σας.

Πλεονεκτήματα: Κομψό και κομψό για επαγγελματικό φινίρισμα, εξοικονόμηση χώρου.

Δείτε ολόκληρη τη συλλογή μας εδώ.

      




Επιλέγοντας το στυλ του ντους σας

Όπως με τα περισσότερα στυλ μπάνιου, τα ντους εμπίπτουν σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Σύγχρονη ή παραδοσιακή.


Σύγχρονα ντους

Τα σύγχρονα ντους (μερικές φορές αναφέρονται ως «μοντέρνα» διαθέτουν το πιο πρόσφατο σε μοντέρνο σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένων καθαρών γραμμών και απλών σχημάτων, χωρίς περίεργα διακοσμητικά στοιχεία. Οι τετράγωνες κεφαλές ντουζιέρας και οι μινιμαλιστικές βαλβίδες, ειδικά αυτές που δεν διαθέτουν πλάκες, είναι επί του παρόντος πολύ περιζήτητες.

Παραδοσιακά ντους

Ένα παραδοσιακό μπάνιο δεν χρειάζεται να συμβιβάζεται όταν επιλέγετε το ντους σας. Θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ντους παραδοσιακού στυλ. Προσέξτε τις κεφαλές ντους ψιλής βροχής με κομψούς βραχίονες τοίχου, καθώς και βαλβίδες εμπνευσμένες από vintage με κεραμικούς μοχλούς και λαβές σταυρωτής κεφαλής.

Καμπίνες ντους

Εκτός από την επιλογή του σωστού τύπου συστήματος ντους, πρέπει επίσης να επιλέξετε το περίβλημα και τα αξεσουάρ ντους.  


Σχήμα

Πρέπει να ξεκινήσετε σκεπτόμενος τον χώρο που έχετε για το περίβλημα του ντους σας, και από ποια σχήματα μπορείτε να επιλέξετε. Οι επιλογές είναι αρκετές: ίσιες, τετράγωνες γωνιακές, σταθερές ακόμα και με υδρομασάζ! Αποτελούν τις δημοφιλέστερες επιλογές και ταιριάζουν όμορφα στα περισσότερα μπάνια. Μετρήστε και φτιάξτε ένα σχέδιο για το δωμάτιό σας, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς ένα περίβλημα θα ταιριάζει καλύτερα στο χώρο σας. Δείτε όλες τις επιλογές σε καμπίνες ντούς εδώ.

    

 

 

Βάση Ντουζιέρας

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ανεξάρτητο περίβλημα ντους, θα χρειαστείτε επίσης ένα ντους. Αυτά μπορεί να είναι χαμηλής ή υψηλής όψης, ανάλογα με τον τύπο των υδραυλικών που έχετε και αν οι σωλήνες θα είναι πάνω από το επίπεδο του δαπέδου ή ένθετα κάτω από το δάπεδο. Εάν έχετε υποδαπέδια υδραυλικά ή κρυμμένους σωλήνες, μπορείτε να πάτε για λεπτούς δίσκους που κάθονται επίπεδες στο πάτωμα ή έχουμε ανυψωμένους δίσκους για να συγκαλύψετε τους εκτεθειμένους σωλήνες. Δείτε τις επιλογές που προσφέρουμε εδω.

.

Καμπίνα μπανιέρας

Τέλος στην περίπτωση που έχετε ήδη εγκατεστημένη μπανιέρα/λουτρό στο χώρο σας, μια ιδανική λύση και εναλλακτική της κουρτίνας είναι η καμπίνα λουτρού. Σταθερά ή ακόμα και ανοιγόμενα κρύσταλλα τα οποία τοποθετούνται πάνω στη μπανιέρα σας, θα σας προσφέρουν μια κομψή και ολοκληρωμένη λύση στο μπάνιο σας. Βρείτε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας χώρο εδώ.

     

← Previous Next →