Πώς να αφαιρέσετε 8 κοινούς λεκέδες από πλακίδια πορσελάνης.

 Πώς να αφαιρέσετε 8 κοινούς λεκέδες από πλακίδια πορσελάνης.

Πώς να αφαιρέσετε 8 κοινούς λεκέδες από πλακίδια πορσελάνης.

Τα πλακίδια πορσελάνης ψήνονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες ώστε  να δημιουργηθεί  ένα τελικό φινίρισμα σκληρό και ανθεκτικό στους λεκέδες. Όμως, συμβαίνουν κι ατυχήματα! Ενώ ένα κοινό υγρό απορρυπαντικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση πολλών τύπων επίμονων λεκέδων από πλακίδια πορσελάνης, υπάρχουν και μερικοί οι οποίοι χρειάζονται πιο δραστικές λύσεις!

Δείτε παρακάτω κάποιους από τους πιο συνηθισμένους τύπους λεκέδων και πώς να τα καθαρίσετε.

1. Καφές: Βυθίστε ένα υγρό πανί σε ένα μείγμα νερού και μαγειρικής σόδας και στη συνέχεια τρίψτε πάνω από το λεκέ.


2. Χυμός φρούτων / τσάι: Πλύνετε την περιοχή με ένα διάλυμα από 1 κουταλιά της σούπας φωσφορικό νάτριο και 1 λίτρο ζεστό νερό. Ξεπλύνετε με νερό και στη συνέχεια πλύνετε με ένα διάλυμα 3 κουταλιών της σούπας λευκαντικό σε 1 λίτρο ζεστό νερό.


3. Γράσο: Χρησιμοποιήστε μια σκληρή βούρτσα για να τρίψετε την πληγείσα περιοχή με ένα ισχυρό διάλυμα οικιακού απορρυπαντικού ή ένα διάλυμα κατασκευασμένο από φωσφορικό τρινάτριο και πολύ ζεστό νερό.4. Ιώδιο: Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι λευκαντικό πλυντηρίου με 1 λίτρο νερό και απλώστε με ένα σφουγγάρι. Εάν παραμείνει το ιώδιο, χρησιμοποιήστε ένα εμπορικό απομακρυσμένο ιώδιο που περιέχει υποχλωριώδες νάτριο και ανθρακικό νάτριο. Φορέστε γάντια και κρατήστε το δωμάτιο καλά αεριζόμενο.5. Λάδι: Ανακατέψτε μια παχιά πάστα οικιακής σκόνης καθαρισμού και νερό. Απλώστε την πάστα στον λεκέ και αφήστε την να παραμείνει όλη τη νύχτα. Καθαρίστε το αργότερα και στεγνώστε επίσης.6. Βαφή: Αφαιρέστε το φρέσκο χρώμα με βάση το λάδι με ένα πανί βυθισμένο σε τερεβινθίνη ή διαλυτικό. Για βαφή με γλυκό νερό, χρησιμοποιήστε ένα πανί βρεγμένο με ζεστό νερό και ένα ήπιο οικιακό απορρυπαντικό όπως υγρό πλύσης πιάτων. Τρίψτε την περιοχή με μια μαλακή βούρτσα.7. Σημάδια παπουτσιών: Τα σημάδια από τα τακούνια των παπουτσιών και τα εγκαύματα από καουτσούκ από πάνινα παπούτσια μπορούν να καθαριστούν σφουγγαρίζοντας τα πατώματα με ένα πανί βυθισμένο σε ουδέτερο καθαριστικό δαπέδου αραιωμένο σε νερό.


Προφυλάξεις και μέτρα ασφαλείας:


• Ελέγξτε τις σκόνες καθαρισμού σε μια μικρή περιοχή ή ένα πλακίδιο δείγματος πριν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε λεκέδες από πορσελάνη.
• Χρησιμοποιείτε μόνο τη συνιστώμενη αραίωση απορρυπαντικού. Υψηλότερες συγκεντρώσεις απορρυπαντικού στο διάλυμα καθαρισμού μπορεί να καθιστούν δύσκολη την έκπλυση.
• Αφήστε το απορρυπαντικό να σταθεί στην πληγείσα περιοχή για να δράσει με το φορτίο του εδάφους. Συνήθως αρκεί 5-10 λεπτά.
• Τρίψτε με ένα νάιλον μαξιλάρι ή μια βούρτσα με τρίχες.
• Ξεπλύνετε καλά με καθαρό, καθαρό νερό για να αφαιρέσετε το βρώμικο απορρυπαντικό διάλυμα και το λεκέ. Καθαρίστε το νερό έκπλυσης με στεγνή σφουγγαρίστρα.

← Previous Next →