Υλικά για δάπεδα σε επαγγελματικές κουζίνες

Υλικά για δάπεδα σε επαγγελματικές κουζίνες

Υλικά για δάπεδα σε επαγγελματικές κουζίνες

Οι διαφορετικές λειτουργίες που εκτελούνται σε μια επαγγελματική κουζίνα καθορίζουν και τα βασικά κριτήρια για την επιλογή των υλικών στα δάπεδα. Κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτουν τα δάπεδα είναι η ανθεκτικότητα σε θερμότητα και χημικούς παράγοντες, αντοχή στον χρόνο και υψηλές απαιτήσεις τόσο υγιεινής όσο και ασφάλειας.

Βινυλικό Δάπεδο 
Τα πλακίδια βινυλίου αποτελούν δημοφιλή επιλογή σε επαγγελματικούς χώρους λόγω της ανθεκτικότητας αλλά και του αισθητικού αποτελέσματος που προσδίδουν στο χώρο. Παρουσιάζει υψηλή αντοχή στο νερό και στη θερμότητα ενώ ταυτόχρονα δεν χαράσσεται και συντηρείται εύκολα. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος αγοράς και εγκατάστασης καθιστούν το βινυλικό δάπεδο εξαιρετική επιλογή που βοηθάει στη δημιουργία άριστων συνθηκών υγιεινής.

Κεραμικά Πλακίδια με Εποξειδικούς Αρμούς
Τα πλεονεκτήματα των κεραμικών πλακιδίων είναι αμέτρητα. Τοποθετούνται εύκολα, είναι ανθεκτικά ενώ έχουν και χαμηλό κόστος αγοράς. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ο συχνός καθαρισμός τους μπορεί να προκαλέσει φθορές κυρίως στους αρμούς. Οι αρμοί με την σειρά τους συγκρατούν την υγρασία δημιουργώντας έτσι ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων καθώς και για την διατήρηση οσμών, στοιχεία που δεν πρέπει να βρίσκονται σε χώρους υψηλής υγειονομικής προστασίας. Προκειμένου λοιπόν να προληφθούν τέτοιες ανεπιθύμητες παρενέργειες, η χρήση εποξειδικού στόκου μπορεί να αποτρέψει όλα τα παραπάνω.

Photo Gallery

← Previous Next →